Greppa logotyp

Belysning i olika stallmiljöer

Datum: 20 maj 2019
Plats: Scandic Frimurarehotellet, Linköping
Tid: kl.09.30-16.45, fika från kl. 09.30. Föreläsningarna börjar kl. 10.15

Detta är ett tillfälle för dig som vill fördjupa dig mer i belysning i olika stallmiljöer. Målet är att ge deltagarna en ökad kunskap om belysning i stallmiljö både ur ett biologisk och tekniskt perspektiv. Föredragshållare kommer att bestå av forskare från SLU, företagsrepresentanter samt rådgivningsexpert inom stallmiljö, byggplanering och energikartläggning.

Frågor som berörs inkluderar hur djur uppfattar ljus, hur vi mäter ljus samt hur ljuset påverkar produktionen, djurvälfärden och arbetsmiljön. Vi kommer visa exempel på och diskutera hur det ser ut i stallar nu, hur man känner igen olika system, vilken ny teknik som finns tillgänglig och diskutera förenlighet mellan nya och gamla tekniksystem. Vi går igenom några exempel på investeringskalkylering och energibesparing samt visar exempel på genomförda projekt.

På den här kursen får du gott om tillfällen att diskutera och utbyta erfarenheter med kolleger. Kursen riktar sig främst till rådgivare inom Greppa Näringen som arbetar med energi- och byggrådgivning. Andra är välkomna i mån av plats.

Kostnader: Kursen är kostnadsfri men kost betalas av var och en. Kostnad 320 kr exklusive moms. Beloppet faktureras i förväg.

Ladda ner preliminärt programPDF.

Har du frågor om kursen eller om anmälan?
Kontakta Torben Kudsk, 036-158427.

Jag vill anmäla mig till kursen.  * (obligatorisk)
Multiple selectionPå vår webbplats kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter, http://greppa.nu/om-greppa/om-webbplatsen/sa-behandlar-vi-dina-personuppgifter.html.
Jag godkänner att jag kan hamna på bild som Greppa Näringen får använda på webbplatsen och i utskick. Greppa Näringen får inte sprida eller sälja bilderna vidare. * (obligatorisk)
Multiple selection