Just nu har vi driftstörningar på webbplatsen. Om du upplever problem när du besöker vår webbplats kan du stänga webbläsaren och försöka igen.

Greppa logotyp

Stallgödselspridning i teori och praktik

Datum: 24 oktober 2019
Plats: Mjölby stadshotell, gångavstånd från Mjölby Centralstation
Tid: kl. 9.30 fika, programmet börjar 10.00 och håller på till kl. 16.00
Sista dag för anmälan: 9 oktober

Vi träffas en heldag och diskuterar teknik för spridning av stallgödsel där vi tar upp fördelar och nackdelar med de olika teknikerna. På gårdarna Hulterstad och Bleckenstad utanför Mjölby i Östergötland tittar vi på spridning av flytgödsel med flera olika tekniker som släpslang, släpfot, myllningsaggregat och hur man kan använda bevattningssystem till gödselspridning. Vi tar upp kostnader, markpackning, kväveförluster och logistik runt spridningen.

Ett hett ämne är att kunna styra flytgödselgivan utifrån näringsinnehållet under gång – så kallad onlinestyrning - det kommer Christer Johansson prata om. Vi presenterar Stallgödselkalkylen som Greppa Näringen har tagit fram och hur man kan beräkna nyttan men också kostnaderna för spridning och markpackning av stallgödseln.

Erik Sindhöj från RISE kommer att prata om hur man surgör flytgödsel i samband med spridningen för att minska på ammoniakavgången. Det är metod som används i Danmark.

I länken hittar du kursprogrammet för dagen.PDF

Vid anmälan vill vi gärna veta om du kommer med bil och kan skjutsa några flera personer till gårdsbesöken.

Lunch och fika kostar ca 281 kr exkl moms. Denna kostnad kommer Jordbruksverket fakturera dig. Du får betala även om du avbokar eller får förhinder efter den 9 oktober som är sista dag för anmälan.

Har du frågor om kursen kontakta:
Emelie Andersson på e-post emelie.andersson@jordbruksverket.se eller ring 036-15 89 05.Jag förstår att jag får en faktura på ca 220 kr för maten eftersom jag har anmält mig till kursen  * (obligatorisk)
Jag förstår att jag får en faktura på ca 220 kr för maten eftersom jag har anmält mig till kursen


Berätta om du kan ta med dig någon mer passagerare ut på gårdsbesöken söder om Mjölby om du kommer med bil * (obligatorisk)
Berätta om du kan ta med dig någon mer passagerare ut på gårdsbesöken söder om Mjölby om du kommer med bil

Godkännande av hantering av personuppgifter * (obligatorisk)
Godkännande av hantering av personuppgifter

Jag godkänner att bilder tagna på mig vid kurstillfället får användas i ickekommersiella syften inom Greppa Näringen. Bilderna kommer inte att säljas vidare eller användas utanför Greppa Näringen. * (obligatorisk)
Jag godkänner att bilder tagna på mig vid kurstillfället får användas i ickekommersiella syften inom Greppa Näringen. Bilderna kommer inte att säljas vidare eller användas utanför Greppa Näringen.