Greppa logotyp

Årets nötköttsföretagare jobbar aktivt med Greppa Näringen

Henrik Nisser, ekobonden från Värmland, har korats till Årets nötköttsföretagare i Sverige. Hans aktiva arbete med Lean Lantbruk och Greppa Näringen ligger bakom framgångarna.

Hållbarhet i alla led är mantrat för Henrik Nisser på värmländska Alstrums gård. I länken kan du läsa mer om verksamheten på Alstrums Gård. Miljötänkandet handlar om allt ifrån att använda så lite balplast som möjligt, via lean production till ekologisk djuruppfödning. Hans nötkött börjar nu intressera finkrogarna i Karlstad. När Färjestad spelar match så får hockeypubliken njuta av Henriks ekokött.

Det är 19:e året i rad som LRF i samråd medSveriges nötköttsproducenter utser Årets Nötköttsföretag. Läs mer om Sveriges Nötköttsproducenter. KRAV-certifierade Alstrums Gård är ett levande lantbruk med växtodling, nötköttsproduktion, skogsbruk, hästar och energiproduktion. Dessutom erbjuder gården både rumsuthyrning och frukost.

Namn: Henrik Nisser
Ålder: 38
Plats: Alstrums Gård ligger nära Karlstad, Värmland
Verksamhet: Henrik driver Alstrums Gård med ekologisk dikobesättning med målet 200 dikor och 200 kalvar per år. Företagets produkter är nötdjur, tjurkalvar samt naturskötsel. Företaget arbetar aktivt med Greppa Näringen och LEAN genom LEAN-lantbruk. I länken kan du läsa mer om LEAN-Lantbruk. Företaget har de senaste åren lyckats öka andelen naturbete, öka antalet avvanda kalvar och bibehållit produktionskostnaden trots en ökad produktion.

Senast uppdaterad: 25 november 2019