Greppa logotyp

Inbjudan till seminarium Bete och alger till får – effekt på tillväxt, köttkvalitet och växthusgaser den 24 mars

Projektet Ekologisk produktion bjuder in till webb-seminarium om Bete och alger till får – effekt på tillväxt, köttkvalitet och växthusgaser med Vibeke Lind via Skype den 24 mars mellan klockan 9.00-10.00.

På seminariet kommer Vibeke Lind prata om användningen av lokalproducerat foder till får. Hon har studerat hur makroalger (tång/kelp) som foder påverkar lammens tillväxt, fungerar som ett antiparasitmedel och påverkar utsläpp av växthusgaser. Hon kommer också att berätta om möjligheter och begränsningar för användning av makroalger i foder till idisslare. Vibeke visar dessutom resultat från sin doktorsexamen om hur slutgödning av lamm, antingen på bete eller med kraftfoder, påverkar köttkvaliteten.

När: onsdagen den 24 mars kl. 9.00 - 10.00
Hur: via Skype
Sista dag för anmälan: 22 mars

Vibeke Lind arbetar med närings-, utfodrings- och betesstrategier för får. Hon tog sin doktorsexamen på köttkvalitet hos lamm som utfodras med olika typer av bete eller kraftfoder. Vibeke arbetar nu med växthusgasutsläpp från idisslare på försöksanläggningen för får vid NIBIO (Norsk institutt for bioøkonomi) i Tjøtta.

Läs mer om seminariet och anmäl dig på Jordbruksverkets webbplats senast den 22 mars

Kommande webb-seminarier som ekologisk produktion bjuder in till (mer information kommer senare via Ekobrev):

  • Kommande webb-seminarier (mer information kommer senare):
  • 28/4 Lene Stødkilde-Jørgensen. Grön bioraffinering - proteinkoncentrat till gris och fjäderfä
  • 26/5 Preben Kristiansen. Ekologiska honungsbin
  • 23/6 Elin Halvorsen Sikkeland. Praktiska aspekter på Nofence (virtuella stängsel)

Prenumerera på Ekobrev med forskning och fakta från projektet ekologisk produktion på Jordbruksverkets webbplats

Senast uppdaterad: 08 mars 2021