Greppa logotyp

Sara Janbrink

Rådgivningsexpert för planering och skötsel av våtmarker

Jag vill göra åtgärder som hjälper miljön och den biologiska mångfalden samtidigt som vi kan njuta av den. I min vision har vi en god levnadsstandard samtidigt som vi visar hänsyn mot naturen.

Planering, tillstånd och rådgivning kring våtmarker och bevattningsdammar är mitt huvudområde men jag jobbar även med naturvärdesinventeringar (NVI), biotopkarteringar, assisterar vid elfiske, utveckling av vandringsleder och mycket mer. Det är en fantastisk känsla när man ser att en åtgärd man har gjort blir lyckad och bidrar till fungerande ekosystem.

Jag tog min magisterexamen biogeovetenskap på Stockholms universitet, en tvärvetenskaplig linje som har gett mig en stor kunskap om Sveriges landskap. Efter några år som projektanställd forskningsassistent på SLU i Uppsala fick jag jobb som vattenrådgivare på Hushållningssällskapet i Kalmar där jag arbetar sedan 2015.

Som rådgivningsexpert hoppas jag kunna hjälpa dig som utför våtmarksrådgivning att klara ditt uppdrag så smidigt som möjligt. Skicka gärna tips på hur jag kan förbättra underlagsmaterialet.

Information

Aktuell som

Rådgivningsexpert våtmarker

Företag

HS Kalmar Kronoberg Blekinge

Senast uppdaterad: 30 april 2019