Greppa logotyp

Grundkurs Vera

Om du är ny rådgivare i Greppa Näringen eller ska arbeta med rådgivning om växtnäringsbalanser, stallgödsel­beräkningar, ammoniak­förluster eller kväveutlakning behöver du gå en grundkurs på distans om Vera.

Grundkurs Vera innehåller tre delar

  1. Introduktion och växtnäringsbalans
  2. Stallgödselberäkningar
  3. Gödslingsplan och utlakningsberäkning

Varje del består av en presentation och ett antal frågor. Vill du i stället veta mera om klimat­beräkningarna i Vera kan du gå vår andra distanskurs om klimatkollen.

Så gör du för att gå kursen

Allra först sparar du ned filerna nedan i en mapp på din dator. Det gör du genom att högerklicka på fillänken och välja "Spara mål som".

Börja med att titta igenom presentationen för varje del och svara sedan på frågorna som tillhör den delen. För att svara på frågorna kommer du att behöva göra beräkningar i Vera. Som underlag använder du de typgårdar som är beskrivna i dokumentet Beskrivning av typgårdar.

När du är klar med kursen

När du har svarat på alla frågor skickar du in dina svar tillsammans med en export av de kunder du har gjort beräkningar på till vera@jordbruksverket.se. Efter att vi har rättat svaren blir du godkänd på grundkursen.

Har du frågor om verktyget eller hur du gör kan du alltid kontakta oss på supporten för Vera.

Har du gått grundkursen till Stank in Mind/Cofoten?

Om du redan är godkänd på grundkursen som hörde till Stank in Mind/Cofoten behöver du inte gå grundkursen i Vera. Däremot har du nytta av att titta igenom kursinnehållet.

Senast uppdaterad: 22 november 2018