Beredskapskollen, modulkurs

Välkommen till modulkurs för Beredskapskollen! Kursen är öppen för dig som är rådgivare eller samordnare av Greppa Näringen på länsstyrelsen.

Tid: Den 20 januari kl 09.30–16.30 och den 21 januari kl 08.00–15.30

Plats: Scandic Uplandia, Uppsala

Anmäl dig senast den 2 januari i formuläret nedan.

Mat: Du har möjlighet att äta lunch på Scandic Uplandia till en kostnad av 220 kr per person och tillfälle. Vi arrangerar även en middag på kvällen den 20 januari till en kostnad av 553 kr per person. Anmälan till lunch och middag görs i nedanstående formulär. Kom ihåg att notera vad du har anmält dig till.

Boende: Övernattning i Uppsala bokar du själv.

Program

20 januari

  • 09:30 Inledning och välkomna
    • Maria Källming, Jordbruksverket
  • 10:00 Scenarier för höjd beredskap och krig
    • Rebecka Hymnelius, Jordbruksverket
  • 10:40 Fika
  • 11:10 Sveriges försörjningsförmåga
    • Anna Nordström, Jordbruksverket
  • 11:30 Reflektion och diskussion
  • 12:00 Lunch
  • 13:00 Beredskapskollen: Upplägg, kontinuitetshantering och åtgärdsplan
    • Maria Källming, Jordbruksverket
  • 13:40 Energiförsörjning
    • Johan Loberg, Jordbruksverket
  • 14:20 Fika
  • 14:50 Lagring på gårdsnivå
    • Johan Loberg, Jordbruksverket
  • 15:30 Digital sårbarhet
    • Johan Loberg, Jordbruksverket
  • 16:10 Reflektion
  • 16:30 Avslutning

21 januari

  • 08:00 Växtodling med knappa resurser
    • Göran Bergkvist, SLU
  • 08:40 Djurhållning med knappa resurser
    • Gunilla Johansson & Anna Nordström, Jordbruksverket
  • 09:40 Fika
  • 10:10 Roller vid höjd beredskap och krig
    • Anna Nordström, Jordbruksverket
  • 10:40 Bemanning
    • Sara Johnsson, Hushållningssällskapet Skåne
  • 11:20 Att göra Beredskapskollen
    • Rådgivare
  • 12:00 Lunch
  • 13:00 Info om utbildning i motiverande samtal
    • Maria Källming, Jordbruksverket
  • 13:20 Övning i att använda rådgivningsverktyget
  • 14:20 Fika
  • 14:40 Investeringsstöd för robust primärproduktion
    • Kristina Nigell, Jordbruksverket
  • 15:10 Avslutning och diskussion
  • 15:30 Slut

 

Har du frågor

Kontakta Maria Källming maria.kallming@jordbruksverket.se eller Gunilla Johansson gunilla.johansson@jordbruksverket.se om du har några frågor.