Greppa logotyp

Michaela Baumgardt

Greppa Näringens rådgivningsexpert för rådgivningsmodulerna med växtnärings­balanser (1A, 1B, 10B och 10D)

Jag är mark/växt agronom och jobbar på HIR Skåne. När jag började där 2008 bestod min tjänst mestadels av Greppa Näringen-rådgivning, och även i dag är det en betydande del av min tjänst.

Som rådgivningsexpert hoppas jag att kunna hjälpa nya rådgivare att komma igång med rådgivningen, men även mer erfarna rådgivare när det dyker upp klurigheter. Jag ser fram emot att ni rådgivare hör av er till mig med frågor eller funderingar, men också med tips om hur vi kan göra underlagsmaterialet och modulerna ännu bättre på sikt.

Just växtnäringsbalansmodulerna är grunden i Greppa Näringens rådgivning. Balansen är ett bra sätt att få överblick över hur flödena och produktionen ser ut på en gård. Utifrån resultatet från växtnäringsbalansen kan du sedan slussa vidare till andra givande rådgivningar som förhoppningsvis bidrar till att förbättra produktionen och resultatet nästa gång det görs växtnäringsbalans.

Förutom Greppa Näringen-rådgivning jobbar jag bland annat med rådgivning kring de lagkrav och/eller tvärvillkor som berör mina kunders verksamhet, samt hjälper dem i deras kontakt med olika myndigheter i främst miljörelaterade frågor.

Information

Aktuell som

Rådgivningsexpert för växtnäringsbalanser

Företag

HIR Skåne

Senast uppdaterad: 30 september 2020