Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.
Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.

Säkerhetskopiera din databas i Vera regelbundet

Din databas med kunder i Vera är sparad på din hårddisk, C, och därför behöver du säkerhetskopiera den regelbundet.

Din databas med alla dina kunder ligger sparad direkt på din hårddisk, C. Därför måste du säkerhetskopiera databasen regelbundet till en server eller ett annat ställe som i sin tur säkerhetskopieras. Tänk särskilt på detta i samband med att du ska uppdatera datorns operativsystem. Gör du inte detta kommer du att förlora din databas med alla dina kunder.

Vilket ställe är säkert?

Att bara spara filer på hårddisken är inte tillräckligt säkert utan du behöver spara ned en kopia på ett annat säkert ställe. Det kan vara på en server som säkerhetskopieras.

Hur ofta är regelbundet?

Det beror på hur ofta du arbetar i Vera så arbetar du där ofta behöver du också säkerhetskopiera databasen ofta.

Hur gör jag en säkerhetskopia?

När du är i Vera, under Kunder, finns det en knapp högst upp som heter Säkerhetskopiera databasen som du trycker på. Ange var säkerhetskopian ska sparas.

Varför behöver jag säkerhetskopiera databasen?

Versupporten får ibland kontakt med rådgivare som har missat att säkerhetskopiera databasen. Det kan ge stora problem om databasen inte fungerar.

Om du ska uppdatera operativsystem på datorn (oftast Windows) är det särskilt viktigt att du säkerhetskopierar. Vid en uppdatering försvinner allt som du har sparat på hårddisken.

Läs mer om Vera

Senast uppdaterad: 21 januari 2022