Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.
Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.

Sök två tjänster som rådgivare med fokus på vattenhushållning på Jordbruksverket

Vi söker två nya kollegor som ska jobba med vattenhushållning inom Greppa Näringen. Sök senast den 24 maj.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har stort intresse för och kunskap om det svenska jordbrukets vattenhushållning! Du vill bidra till en hållbar hantering av vatten för en konkurrenskraftig livsmedelsproduktion. Arbetet innebär att du behöver ha en helhetssyn på odling, ekonomi och miljöfrågor inom jordbruket.

Som rådgivare kommer du få en flexibel och varierande tjänst. Dina arbetsuppgifter är att stödja lantbruksrådgivare, entreprenörer och studiecirkelledare. Du kommer att jobba inom ramen för projektet Greppa Näringen tillsammans med två erfarna kollegor med djup kompetens om vattenhushållning. Du kommer att ingå i team med ett Leaninspirerat arbetssätt. Du kommer också att ha ett nära samarbete med personal inom vattenhushållning på Jordbruksverkets miljöanalysenhet.

Arbetet består till stor del av arbete med informationsmaterial (broschyrer, artiklar, webbinformation, appar, sociala medier) och arrangera kurser riktade till rådgivare m.fl. Du ska ta initiativ till demonstrationer av åtgärder inom vattenhushållning och kommer att delta på mässor. Det kommer även att bli administrativa arbetsuppgifter bl.a. i projektet med studiecirklar om förvaltning och underhåll av diken.

Du ska bidra i utveckling och uppbyggnad av kompetens inom jordbruksbevattning. Du ska även bidra i utvecklingen av studiecirklar om förvaltning och underhåll av diken.

Du kommer både att ha arbetsuppgifter som direkt rör vattenhushållning och arbetsuppgifter inom Greppa Näringens övriga arbetsområden med koppling till vatten. Arbetsområdena kommer att bero på din profil.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är agronom, lantmästare, civilingenjör eller motsvarande och har kunskap om och intresse för vattenhushållning i det svenska jordbruket.

Läs mer och sök tjänsterna senast den 24 maj på Jordbruksverkets webbplats

Senast uppdaterad: 05 maj 2022