Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.
Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.

Ny version av Vera, 1.1.91.1, tillgänglig

I den nya versionen av Vera, 1.1.91.1, finns en nyhet om hur klimatavtrycket på mulljordar beräknas. Det sker utifrån en ny indelning av grödor. Om du inte får någon fråga om du vill hämta en ny version när du öppnar Vera och har version 1.1.90.0 eller lägre behöver du installera om Vera. Anledningen är att Vera ska fortsätta hämta nya uppdateringar automatiskt.

Du som öppnade Vera den 7 december 2022 och fick version 1.1.91.0 behöver installera om Vera. Det gör du genom att klicka på Ladda ned Vera. Innan du gör det, ta en kopia på din databas enligt instruktionerna på webbsidan.

Gå till webbsidan där du kan Ladda ned Vera och installera om

Vad händer annars? Du kommer inte få några uppdateringar av programmet utan stannar kvar i version 1.1.91.0. Det beror på ett fel i version 1.1.91.0 som är rättat i version 1.1.91.1. Vi planerar att göra nästa driftsättning i slutet av januari så än så länge är det ingen fara.

I denna version av Vera har vi utvecklat:

  • beräkningen av klimatavtryck för mulljordar i flik markkol i Klimatkollen. Nu är det en ny indelning av grödor utifrån nyare forskning så därför behöver du fylla i arealerna på nytt.

Följande saker är rättade:

  • Klimatkollen:
    - fliken energi visas rätt om man fyller i att man vill fördela klimatavtrycket och har någon energi- eller värmeprodukt in.
    - Det går att lägga till produkter under övrigt.
    - Djurhållning, speciella data, tillväxt per dag uppdateras som tänkt.

Kontakta Verasupporten om du har problem

Om du har problem i Vera behöver du kontakta Verasupporten. Oftast behöver du bifoga din databasfil och din logfil för att vi ska kunna felsöka. Du behöver också berätta var i Vera problemet uppstår, i vilken kund och i vilket alternativ.

Kontaktuppgifter till Verasupporten

E-post: vera@jordbruksverket.se

Telefon: 036-15 64 80, öppet vardagar mellan kl. 9-11

Läs mer om Vera

Senast uppdaterad: 09 december 2022