Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.
Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.

Ny version av Vera med rättningar av fel

I den här versionen har vi gjort några felrättningar i Gödslingsplan och utlakning.

Nytt i version 2.0.0.1

Den nya versionen av Vera innehåller några viktiga rättningar i Gödslingsplan och utlakning. Förfruktsvärdet beräknas nu rätt i kvävebehovet och du kan använda knappen sätt samma giva eller ta bort giva på flera skiften. Om kvävebehovet inte uppdateras som det borde, prova att byta flik.

Kända fel i versionen

Rådgivningsrapport – inköpt organisk gödsel hamnar i fel kolumn i tabellen Gödselmängd att sprida. Mängd, näringsinnehåll och beräknade förluster stämmer.

Gödslingsplan och utlakning – flik skiften, förfruktseffekten visas fel om du lägger in förfrukterna via funktionen växtföljdsfunktion. Om du lägger in förfrukterna manuellt visas effekten på rätt skifte.

I Klimatkollen och Energikartläggning kan du skapa ett rådgivningsbrev från en mall. Det förekommer att diagram inte importeras rätt utan de blir felaktigt beskurna. I Vera under Resultat blir diagrammen korrekta. Om du råkar ut för ett felaktigt diagram i brevet byter du ut det mot det du kan spara ner i Vera på samma sätt som när du lägger till relevanta diagram som inte finns med i brevmallen.

Får du ingen fråga om du vill installera en ny version när du öppnar Vera?

Då behöver du installera om Vera. Det gör du genom att klicka på Ladda ned Vera. Innan du gör det, spara ned din databas enligt instruktionerna om säkerhetskopiera databas. Före uppdatering till en ny version skapas en backup som sparas där Verafilerna finns.

Kontakta Verasupporten om du har problem

Om du har problem i Vera behöver du kontakta Verasupporten. Nu kan du göra det via ett kontakformulär direkt från Vera. I Vera kan du också bifoga din databasfil och logfil så att vi kan felsöka. Berätta i vilken beräkningsdel problemet uppstår, i vilken kund och vilket alternativ. Du kan också kontakta oss som tidigare via via e-post eller telefon.

Kontaktuppgifter till Verasupporten

Telefon: 036-15 64 80, öppet vardagar mellan kl. 9-11

Senast uppdaterad: 20 februari 2024