Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.
Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.

Innan besöket

Det är viktigt att du förbereder dig inför ditt rådgivningsbesök hos lant­brukaren. Ta kontakt med lantbrukaren och bestäm en tid som passar för ditt besök.

Indivuellt rådgivningsbesök i energikollen lantbruk (21C) är möjligt för lantbrukaren att få även utan att medverka i gruppträffarna.

Tänk igenom vad du ska göra

Krav & rekommendationer är vägledande för alla rådgivningsmoduler i Greppa Näringen. Där hittar du vad du ska göra i din rådgivning med växthusägaren och vad som krävs av dig som rådgivare.

Förbered dig innan ditt besök

Det är viktigt att du förbereder dig inför ditt rådgivningsbesök hos lantbrukaren. Ta kontakt med lantbrukaren och bestäm en tid som passar för ditt besök.

Innan besöket informerar du lantbrukaren om att själv hämta information och fylla i uppgifter om sin egen energianvändning. Du skickar ut checklista – om lantbrukaren inte redan har fått den vid gruppträff 1 – och förklarar hur lantbrukaren fyller i listan.

Du fyller i och förbereder så mycket du kan i beräknings­verktyget utifrån kända data, uppgifter du får från lantbrukaren. Gå även igenom gårdens rådgivningsplan, ta fram dokumentation från växtodlingsrådgivning och klimatrådgivning. I GNW-adm kontrollera du att lantbrukaren har skickat in en underskriven anmälningsblankett till länsstyrelsen.

Innan du besöker lantbrukaren på gården för enskild rådgivning i energikollen lantbruk förbereder du dig och hämtar eventuellt in de uppgifter du behöver om gården. Se till att du själv är ordentligt påläst innan ditt besök.

Fråga rådgivningsexperten

Har du frågor eller behöver vägledning innan du genomför ditt rådgivningsbesök kontaktar du rådgivnings­expert för energikollen.

Senast uppdaterad: 21 december 2023