Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.
Greppa för rådgivare logotyp, länk till startsidan.

Greppa Näringens Introduktionskurs 2024

Välkommen till årets introduktionskurs för nya rådgivare i Greppa Näringen!

När: kl. 8.30 - 12.00 den 23 oktober digitalt samt den 4 och 5 november på Frimurarhotellet i Linköping

Måndag den 4 november startar vi kl. 13.00 och håller på fram till kl. 17.00. På tisdag den 5 november startar vi kl. 8:15 och avslutar kl. 12.00. Du måste delta på hela kursen för att bli godkänd rådgivare inom Greppa Näringen.

Vi börjar med lunch kl. 12 den 4 november för de av er som har anmält sig

Anmäl dig senast den 15 oktober i formuläret nedan.

Kursen ger dig en introduktion och presentation av Greppa Näringen. Erfarna rådgivare kommer att berätta hur det är att arbeta som rådgivare i Greppa Näringen. Vi kommer även att lyssna på olika inspel från LRF, Länsstyrelsen och lantbrukare. Målet är att du ska få en förståelse för jordbrukets påverkan på miljö och klimat samt diskutera hur vi kan jobba med förbättringar med hjälp av information och rådgivning.

Program

Digital träff den 23 oktober

08.30 - 08.45 Välkommen och upprop

08.45 - 09.15 Introduktion om Greppa Näringen, Emma Hjelm

09.15 - 10.35 Svenskt lantbruks hållbarhetsarbete
- stora kliv vi tagit och utmaningar och mål som behöver ha fokus framåt, Markus Hoffman

10.35 - 11.15 Hållbarhetsarbete med EU-perspektiv
- mål och utmaningar, Amanda Björksell 

11.15 - 11.20 Bensträckare

11.20 - 11.35 Att som rådgivare inspirera till förbättringar, Lars Pettersson

11.35 - 11.50 Information inför kursdagarna 4-5 november i Linköping

11.50 - 12.00 Frågor och avslutning

Frimurarehotellet i Linköping den 4-5 november

Under två halvdagar i Linköping kommer vi bland annat diskutera jordbrukets utmaningar inom miljö- och klimatområdet och du kommer själv få träna på hur rådgivning inom Greppa Näringen kan planeras. Ett gemensamt uppdrag för Greppa Näringens rådgivare är att ge förutsättningar och motivation för lantbruksföretagen att genomföra hållbarhetsåtgärder och samtidigt kunna driva ett lönsamt företag.

4 november kl. 13-00-17.00

Med utgångspunkt i olika utmaningar kring hållbarhet på gårdsnivå tar vi del av vad Greppa Näringen har att erbjuda för olika typer av rådgivningsmoduler. Två mycket erfarna rådgivare inom Greppa Näringen kommer att guide dig igenom dagen.

Du kommer också träffa lantbrukare med olika utmaningar inom miljö- och klimatarbete på sina gårdar.

5 november kl. 08.15-12.00

Du kommer att få praktiska tips och information som ska hjälpa dig när du utför rådgivningar inom Greppa Näringen. Vi går igenom administrationen och berättar om vilken stöttning länsstyrelsen och Jordbruksverket kan erbjuda dig i din rådgivarroll.

Kursen ska ge dig mycket matnyttig information som kan rusta dig inför din rådgivning i Greppa Näringen.

Kostnad för mat och logi

Du har möjlighet att äta lunch på Frimurarhotellet i Linköping före och efter kursen till en kostnad av 168 kr per person och tillfälle. Vi arrangerar också en middag på kvällen den 4 november till en kostnad av 280 kr per person. Anmälan till lunch och middag görs i nedanstående formulär.

OBS! Övernattning i Linköping bokar du själv.

Har du frågor

Kontakta Lis Eriksson på lis.eriksson@jordbruksverket.se eller Gunilla Frostgård på gunilla.frostgard@jordbruksverket.se om du har frågor om kursen eller anmälan.